Coaching voor Bijzondere personen

ADHD / ASS (Bijzondere personen)
Wij hebben ons gespecialiseerd in, zoals wij dat noemen, Bijzondere Personen. Natuurlijk is iedereen bijzonder en uniek maar wij hebben het nu over de doelgroep Bijzondere Personen.

Kinderen, jongeren en volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS) ADHD, ADD, hechtingsproblematiek, angststoornissen of mensen met een heftige rugzak / verleden / trauma zoals bijvoorbeeld huiselijk geweld of misbruik.
N.B.: Let op, wij zijn gecertificeerd coach, geen psycholoog of therapeut.

Gelukshormoon:
Oxytocine is een hormoon waardoor mensen zich ‘goed’ of ‘gelukkig’ gaan voelen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de omgang met paarden zorgt voor het afvoeren van het stress-hormoon en het aanmaken van het gelukshormoon oxytocine.
Dit hormoon veranderd / bevordert de hersenactiviteiten bij kinderen (jongeren en volwassenen) met o.a. ASS / ADHD en zorgt ervoor dat zij zich op sociaal gebied kunnen ontwikkelen en het leervermogen wordt gestimuleerd.

Een aantal vaardigheden die gestimuleerd kunnen worden om verder te ontwikkelen zijn o.a.:

  • Sociale vaardigheden.
  • Omgaan met emoties.
  • Empathisch vermogen.
  • Verminderen van angsten.
  • Verbeteren van de concentratie.
  • Verbeteren van de grove en fijne motoriek.
Wij kunnen ook gebruik maken van de bewegingen en de warmte van de paarden. Dit doen we door de kinderen op het paard te laten zitten of liggen.
Het ‘wiegen’ van het kind tijdens de bewegingen van de paarden (of handmatig door ons) geeft de kinderen ontspanning en (innerlijke) rust.

coaching met behulp van paarden bijzondere personen verminderen angsten
coaching met behulp van paarden bijzondere personen ADHD ADD sociale vaardigheden
Coaching met behulp van paarden voor bijzondere personen
Coaching met behulp van paarden voor bijzondere personen