Coaching voor Bijzondere personen

Ieder mens is uniek en bijzonder en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Door omstandigheden kan een mens zich anders voelen of alleen voelen. Ons team is gespecialiseerd in, zoals wij dat noemen, ‘Bijzondere personen’. Wij spreken over ‘Bijzondere personen’ als we het hebben over kinderen, jongeren en volwassenen met ADHD, ADD of ASS (een stoornis in het autistisch spectrum). Maar, we praten ook over ‘Bijzondere personen’ wanneer mensen en hun omgeving die op wat voor manier een steuntje in de rug nodig hebben. Denk hierbij aan hechtingsproblematiek, angststoornissen of een trauma uit het verleden.

Steeds meer mensen vinden in deze situatie de weg naar coaching met paarden.

Wat levert individuele coaching met paarden op voor ‘Bijzondere personen’?

  • Ontwikkeling van sociale vaardigheden
  • Leren omgaan met emoties
  • Ontwikkelen van het empathisch vermogen
  • Het verminderen van angsten
  • Verbeteren van de concentratie
  • Verbetering van de grove en fijne motoriek
Door direct contact met de paarden ondervinden onze deelnemers ontspanning en (innerlijke) rust.

Ook geven wij regelmatig groepsworkshops en -trainingen voor ‘Bijzondere personen’ over gerichte thema’s. Klik HIER voor meer informatie.

Oxytocine

Uit diverse onderzoeken naar het hormoon oxytocine is gebleken dat de omgang met paarden zorgt voor het aanmaken van dit in de volksmond ook wel genoemde ‘gelukshormoon’ of ‘knuffelhormoon’. Het hormoon bevordert de hersenactiviteit bij kinderen, jongeren en volwassenen met ASS. Het zorgt ervoor dat zij zich op sociaal gebied kunnen ontwikkelen en het leervermogen wordt gestimuleerd.

Voor méér informatie over de coaching met paarden en de aanmaak van oxytocine klikt u hier.

Zorgvergoeding voor mensen met een indicatie

Horsebuddy heeft diverse zorgcontracten met verschillende gemeentes in de regio (Zuid-Holland) afgesloten. Hierdoor kunnen wij zorg leveren aan kinderen en volwassenen met een indicatie en/of diagnose. Wij kunnen PGB, ZIN en WMO leveren.


Neem contact met ons op voor meer informatie over de zorgvergoedingen vanuit de gemeentes of over de tarieven voor individuele coaching.

N.B: Horsebuddy biedt gecertificeerde coaches voor coaching met behulp van paarden maar geen psychologen of therapeuten.

coaching met behulp van paarden bijzondere personen ADHD ADD sociale vaardigheden
Coaching met behulp van paarden voor bijzondere personen
Coaching met behulp van paarden voor bijzondere personen