Zoek :  
Nieuw bericht Toevoegen
 
   
Shannon
22 Aug 2017 11:13 AM

In 2015 ben ik ernstig ziek geweest en merkte ik aan mijn dochter van (toentertijd) 10 dat ze erg met zichzelf in de knoop zat. Vanwege mijn ziekte, maar daarnaast had ze ook last van o.a. faalangst en perfectionisme. Ze wilde hier echter pertinent niet met een psycholoog of wie dan ook over praten. Ik wist niet meer hoe ik haar kon helpen, totdat ik via een vriendin met paardecoaching in aanraking kwam. Als ze dan niet met een mens wilt praten, misschien wil ze dat dan wel met een dier? En inderdaad, dat wilde ze wel proberen.

Gelijk al de eerste sessie voelde ze zich veilig bij Bianca en de paarden; vooral met Lars had ze een speciale connectie. Doordat de communicatie via de paarden liep, had ze niet het gevoel in therapie te zijn en onder de loep te worden genomen. Ik vond het zo bijzonder te zien hoe de paarden via verschillende oefeningen mijn dochter haarfijn lieten zien en voelen wat er bij haar speelde en hoe ze daarmee kon leren omgaan. Na een paar sessies was ze veranderd in een meisje met veel meer zelfvertrouwen en levenskracht en daar ben ik heel dankbaar voor!

Ik kan Horsebuddy dan ook iedereen aanbevelen. Bianca is een hele deskundige, geduldige en lieve vrouw, die met haar paarden heel veel duidelijkheid kan scheppen in moeilijke, emotionele, psychische en relationele kwesties op een prachte, liefdevolle manier!


Natasja
26 Mar 2016 19:30 PM

Afgelopen zondag de workshop "wij samen " gevolgd samen met mijn dochter. Wat een bijzondere en mooie ervaring.
Inzicht krijgen over de wijze waarop je communiceert met elkaar. Vertrouwen hebben in elkaar.
Zien waar je het anders kunt doen. Begrijpen wat je anders kunt doen. Eyeopeners!
Maar ook het respecteren van je eigen grenzen...
Het is geweldig wat de paarden je laten zien. Soms ook confronterend, maar zeer treffend.
Bedankt voor deze waardevolle ervaring! 😊
Anja
09 Nov 2015 15:03 PM

Met het team waar ik mee werk hebben we met de pony's "gewerkt". Ontzettend leuk om te zien hoe de pony's op ons reageerden en wij op de pony's.
En dan zie je wie de leiding neemt, wie achterover leunt en halverwege de leiding overneemt, wie oplossingsgericht werkt, wie resultaatgericht zijn. Heel leerzaam en verhelderend!
Moniek
30 Oct 2015 22:05 PM

Beste Bianca

Dankjewel voor de mooie ochtend afgelopen donderdag.
Het was een hele bijzondere ervaring.
Heel mooi om te zien hoe de paarden op ons als groep reageerden. En hoe jij hier vervolgens met ons op door ging. Erg leerzaam en natuurlijk hebben we ook lol gehad.
Ik voorspel dat wij er met elkaar wel gaan komen. Alle elementen zijn aanwezig.

Bedankt.
Veel succes op je nieuwe locatie straks.
Groetjes Moniek
linda
30 Oct 2015 8:48 AM

Na wat sessies met onze zoon zelf toch ook maar een sessie gedaan. Ik had geen idee wat te verwachten, maar binnen enkele minuten werd er al heel veel duidelijk.
In een periode waarin ik met iedereen bezig was, iedereen het naar de zin wilde maken, me verantwoordelijk voelde voor iedereen maakten de paarden me al snel iets duidelijk.
Door me compleet te negeren zag ik dat ik mezelf vergat.
Een oefening was door middel van een touw een cirkel neer te leggen die de ruimte aangaf die ik voor mezelf dacht nodig te hebben.
Het paard mocht niet binnen die cirkel komen, dat was mijn ruimte. Nou dat lukte niet!!!!
In 1 uur!! ontdekte ik dat ik mezelf totaal wegcijferde. Maar als je slecht voor jezelf zorgt, hoe kun je dan voor andere blijven zorgen.
Lange tijd niet gehuild maar de tranen vloeiden.
Ook kwam naar voren dat ik zelf nooit om hulp vroeg of aangaf dat ik ook aandacht nodig had.
Het paard kwam mij knuffelen, en zoal in mijn aard zit, reageerde ik terug op die knuffels. Het paard trok zich daarna weer terug totdat Bianca de tip gaf het nou eens los te laten en alleen maar te ontvangen.
Ik heb er een hoop van geleerd en ik leer nog steeds.
Als gezinsleden nu vragen waar is dat of wanneer is dat dan spring ik niet gelijk op om het op te lossen of na te kijken. Dat heeft al veel verbaasde gezichten opgeleverd maar het werkt.

Ik hoop dat je zelf die ervaring ook eens kan mee maken met de paarden
Linda
30 Oct 2015 8:37 AM

Laughing
Enige tijd geleden alweer diverse sessies met onze zoon gehad met Bianca en de paarden.

Wat een eye-opener. Onze zoon heeft een lichte vorm van autisme en ADD. Uit de oefeningen met de paarden kwam naar voren hoe moeilijk hij slecht hij zijn grenzen kende.
Hoe moeilijk het is om je gevoelens te benoemen, wat bepaald, vasthoudend gedrag je oplevert of eigenlijk niet oplevert.

Wat heeft onze zoon geleerd: hij herkent nu beter als hij overprikkeld raakt, hij kan beter aangeven wat hij als vervelend ervaart. Als hij iets moet doen en daar geen zin in heeft of het nut er absoluut niet van inziet is hij beter te overtuigen, over te halen om het toch te doen. Sommige dingen moeten gewoon.

Gevolg, een blij kind, blije ouders en broer. Drie dagen lang door Londen gelopen, zonder medicatie! en genoten.
Dankzij de coaching en onze inzet en die van ons kind is het leven weer een stuk eenvoudiger
claudia
25 Sep 2015 8:30 AM

Afgelopen dinsdag hebben wij als team een coach ochtend gehad. Van te voren had iedereen zoiets van "moet dat nou" en waren alleen de paardenmeisjes enthousiast. Maar het maakt helemaal niet uit of je ervaring hebt met paarden. Het is nl veel meer als alleen maar met een paardje door de bak lopen. Eerst kregen met z'n tweetjes een opdracht. Daarna met z'n drietjes en de laatste opdracht met het hele team. De paarden Livia, Label en Lars lieten ons zien wat je rol binnen het team is en ook hoe je beter kan samenwerken om je doel te bereiken. Het was een hele leerzame ervaring en ondanks er heel slecht weer voorspeld was scheen de zon!!!
Bianca bedankt en voor jou ook zeker een pluim want jij ziet als een ervaren coach goed wat de paarden bedoelen en weet de gevoelige snaren te raken!!

Meriam
02 Jun 2015 9:58 AM

Beste Bianca.

Het was een hele bijzondere ervaring om bij de paarden te zijn.
Ik had het niet willen missen.
En wat zijn ze lief en gevoelig.
En Bianca je bent een hele lieve en goede begeleider.
Graag zou ik nog een keer terug willen komen.
Groetjes Meriam
Rob
30 Mar 2015 19:00 PM

Hoi Bianca (en Letty),

Sta ik daar zomaar ineens op een zaterdag in een bijna ijzige wind tegenover Letty, dat mooie gracieuze paard. Ik weet niet wat het was dat jij richting mij deed bewegen, maar toen jij zo dichtbij mij stond en Bianca mij vroeg wat jij met jouw gapen bedoelde, dat ik misschien iets los moest laten begreep ik het niet helemaal.

Ik weet niet helemaal zeker of ik het nu wel begrijp, maar wat ben ik blij dat ik jou in ieder geval 1 keer zo dichtbij mij heb mogen ervaren. Dat gapen van jou en wat het mag betekenen laat mij al weken niet meer los... Ik heb in 3 jaar tijd mijn beide ouders moeten begraven. Dat zegt niet dat ik nu wel begrijp waarom dat is gebeurd, maar voor mij nu wel steeds een beetje meer ga beseffen dat ik er zeker niet alleen voor sta. Dat ook ik wel eens mag toegeven dat ik het niet alleen kan, dat ik ook kan verzuipen in mijn emoties.

Lieve Letty, wat had ik toen graag jouw manen natgejankt. Jij gaf mij toen die mogelijkheid, ik zag het toen niet. Nu wel, nu is het helaas te laat om dat te doen, maar dame, je hebt iets in mij losgemaakt waarvan ik nu nog niet weet of het mooi is of niet. Maar, dat heb jij gedaan Letty!

Het was en is mijn eer om met jou, al was het maar 1 keer, dit te mogen delen.

Bianca zal goed zorgen voor al jouw vriendjes en vriendinnetjes, dat weet ik zeker.

marja
20 Feb 2015 14:31 PM

Hallo Bianca
Het was heel bijzonder om een paarden coaching onder jou begeleiding mee te maken. Als Familie opsteller heb ik mee kunnen kijken in de dynamiek welke er speelde en ervaar ik dit als zeer waardevol. Succes verder, je hebt een gouden formule in handen samen met jou lieve paarden.
nog bedankt voor de mooie dierbare foto
groet Marja
Kaat
08 Jan 2015 16:25 PM

Dag Bianca, via deze weg wil ik je bedanken voor de leerzame zondagochtend die we met ons team hebben gehad.
Mijn wens om deze ochtend te organiseren had als doel om wat steeds niet uitgesproken kon worden op de praktijkvloer, in een meer ontspannen setting wel op tafel te leggen.
En zo, in elk geval voor mezelf, te ontdekken, hoe ik mij kan opstellen om meer prettig en ontspannen te werken.

Ik vond het zeer confronterend om de bestaande teamdynamiek en het effect dat het op de paarden had, zo uitvergroot te zien.
De ochtend heeft heel wat los gewoeld, en niet alleen het natte zand in de bak ;-).
De vervolgstappen proberen we nu te verzinnen.
Voor mij was het ook een openbaring om de bak, de paarden en jouw coaching als zo veilig te ervaren.
Daar ben ik jullie zeer dankbaar voor!

Hartelijke groet,
Kaat Confused

Roos
27 Nov 2014 11:27 AM

Wat was het afgelopen dinsdag leerzaam, mooi en prettig. Letty heeft mij veel laten zien en voelen Very Happy
Ik ga zeker in het nieuwe jaar terug. Want als coach hoor je ook af en toe zelf gecoacht te worden.
Willeke
30 Jul 2014 16:55 PM

Hallo Bianca,

Ik wilde je heel erg bedanken voor een zeer interessante ochtend! Met zijn 4'n (pa, ma en 2 kinderen) zijn we de coaching eigenlijk in gegaan in de veronderstelling dat we een leuk uitje gingen doen, lekker in de buitenlucht en vooral gezellig met wat paardjes.
Dat was het ook absoluut! Maar het was meer: je 4-voetige vriendjes hielden ons een spiegel voor: ik ga soms te hard en sta te weinig stil (waardoor het paard ook gewoon stil stond - er was geen beweging in te krijgen) en mijn man hield de lijn wel heel erg kort (bij paard en op zijn werk). Gelukkig kunnen we als gezin goed samenwerken en zijn we een goed team. Leuk om te zien hoe goed de groepsopdrachten gingen!
Ik kan het echt ieder gezin aanbevelen. Het is leuk, vertederend, irritant en leerzaam en als gezin heb je nog dagen lang gespreksstof! ;-)

Heel veel succes met Horsebuddy en een dikke knuffel van de kinderen aan de 2 dames (paardjes).

Groetjes,
Willeke, Aad, Esmee en Michael
Guido
14 Jul 2014 13:12 PM

De hele sessie vind ik erg inspirerend en waardevol. Er wordt goed naar je geluisterd en heel duidelijk geanalyseerd. Hetgeen wat ik met name heb geleerd, is dat ik veel te veel 'moet' van mijzelf. Na de sessie ben ik veel bewuster van deze momenten en kan ik er op inspelen. Dit geeft een gevoel van opluchting en is erg fijn.

Bedankt Bianca voor de leuke en waardevolle middag!

Guido

Hélène
27 Jun 2014 9:15 AM

Ik heb zo veel geleerd bij deze cursus dat ik veel meer ben gaan inzien dat ik ook meer aan mezelf mag denken en niet alleen aan werken andere mensen tevreden houden. ook hebben ik dingen die ik dacht te hebben geacpteerd opnieuwe leren accepteren.
ik werd soms geconfornteerd met dingen die ik onbewust deed en niet meemaakte zelf maar mijn omgeving wel.
ik krijg steeds meer zelfvertrouwen in mijn kunnen en in mijn omgeving is ook veel te merken op een positieve manier.

ik heb het al een paar vrienden van mij aangeraden omdat ik alles zo goed heb ervaren.


Gr
Hélène

Linda Osterman
24 Jun 2014 17:59 PM

Voor onze zoon Marc zochten we begeleiding om hem sterker te maken en meer evenwicht te kunnen vinden.
Door te googlen zijn we bij Bianca van Horsebuddy gekomen.
Tijdens de eerste "ontmoeting" werden al heel veel dingen duidelijk. Hoe Marc blokkeerde door onzekerheid en het onbekende, door zijn idee dat eenmaal fout ook fout blijft. De pony "LaBelle" gaf hem het inzicht door iets grapigs te doen waardoor Mac moest lachen en de opdracht plotseling wel lukte en Marc zichzelf weer hervond.
Ook werd ons als ouders, door een bepaalde oefening, duidelijk hoe lastig wij het vinden als Marc een boze bui heeft. We doen dan erg ons best dit zo snel mogelijk op te latn houden. Bianca en de pony's hebben ons ook doen inzien dat het boos zijn mag.
Afgelopen zondag, na een moeilijke week van slechte cijfers, slechte concentratie, weer een sessie gehad.
Marc was erg geblokkeerd en gespannen, de pony's reageerden niet op hem. Pas toen Bij Marc de spanning begon af te nemen en hij zijn tranen van die week kon laten stromen kwam Labelle en haar vriendin naar Marc toe om hem te knuffelen, besnuffelen, zoenen en te troosten. Door de enorme indruk de sessie wat korter gedaan. Marc was erg moe daarna, is nu echter weer helemaal in zijn element. Geweldig!
We lieten ons een beetje beinvloeden door de kosten en probeerden daardoor wat langere tussenpozen, maar Marc is erg gebaat met 1 sessie per plmn 4 weken. Het is het geld meer dan waard. Echt een aanrader

Marleen
02 Jun 2014 9:27 AM

Heel verassend wat er gebeurd allemaal, zeker als iemand opeens dingen gaat vertellen over zichzelf die normaal nooit werden uitgesproken. Je komt echt tot inzichten waar je mee aan de slag kan.

Haagse Hoogvliegers
04 Feb 2014 21:01 PM

Voor Haagse Hoogvliegers was dit een eerste kennismaking met 'Coaching met paarden'.
Zeker voor hoofdmensen bied je een ongelooflijk waardevolle, vriendelijke en krachtige methode om met de paarden een aantal vragen en vraagstukken onder de loep te nemen.
Natuurlijk is het in eerste instantie best spannend.
Jij én de paarden schonken vertrouwen én gaven door de oefeningen meer dan voldoende praktische feedforward om de komende dagen/weken mee verder te gaan.
Op naar een mooie samenwerking.
Dank je wel!

Wieteke
04 Oct 2013 20:10 PM

Vandaag heb ik voor het eerst deze overweldig mooie ervaring gehad !
Ik ging er heen en zat me te bedenken wat kan ik verwachten en hoe zal het gaan.
Ik was onbewust eigenlijk ook een beetje zenuwachtig . Door de gesprekken en de kennismaking met de pony s trok dat geheel weg.
Ik was aan het zoeken naar wat speelt er nou eigenlijk allemaal in mijn hoofd.
En als ik dat nou kan inzien zou ik daar dan iets mee kunnen om te zorgen dat ik me beter zou voelen.
Door wat vragen en opdrachten rolde ik voordat ik het wist precies in hetgeen waar het eigenlijk om ging.
En kreeg ik door livia en balou heel duidelijk te zien wat speelt er nou eigenlijk.
Bianca kon mij heel duidelijk vertellen zie je nou wat er gebeurt.
Ik was zeer ontroerd door de combinatie van wat livia en balou mij lieten zien en Bianca mij vertelde.
Het heeft mij heel sterk gemaakt en heel veel duidelijkheid gegeven.
Bianca ,balou en livia dank je wel ik ben zeer onder de indruk en heb veel mee gekregen om mee aan de slag te gaan !


Rene
30 Sep 2013 18:55 PM

Met een jongen van 8 jaar met PDD-NOS hebben we 5 sessies gehad bij Horsebuddy.
Voor hem was het een goede ervaring om te leren met Livia en Balou te werken.
Bianca had regelmatig een parcourtje opgebouwd met Livia.
Goed om te zien dat zijn wil om iets te bereiken niet voorging aan die van Livia.
Je kan goed merken dat zijn zelfbewustzijn is verbeterd in positieve zin.
Hij heeft geleerd om met een stoplicht te werken om zijn irritatie en spanningen te proberen onder controle te houden.
Leuk om te zien dat bij een correctie van mij hij vroeg in welke kleur ik nu zit.
Bianca bedankt.Anja
08 Sep 2013 12:10 PM

5 september jl. Een sessie ondergaan met livia en Bianca. Er volledig blanco ingestapt geen hulpvraag, alleen maar zien wat er zou ontstaan tussen mij en de pony. Het rondje lopen was al heel wat voor mij, nooit een paard het halster om gedaan of ermee gelopen. Afstemmen op het dier was mijn inzet, wat ga jij doen, loop je mee? Na heel klein stukje gelopen te hebben koos Livia ervoor om stil te staan, tja....Op het moment dat ik intern besloot te lopen ging ze weer mee. Wauw, in praktijk stem ik teveel af op de ander, klopt. Livia rende af en toe ineens door de bak en wilde me echt iets duidelijk maken. Ik heb bij haar op de grond gezeten in een emotie, ze likte mijn hand, keek me aan en liep naar de hoek, later heeft ze nog een pion dichter naar mijn pion geduwd.......zoveel inzichten gekregen met de pony en haar lichaamstaal, wauw! Bianca kan haar lezen en schrijven, koppelt heel mooi terug aan mij wat ze ziet en vraagt wat dat met mij deed. Vult niets in en staat heel geduldig en verbonden mensen en dier te volgen.
Dit is een manier die ik iedereen gun om inzichten te krijgen, heel liefde- en waardevol. Super Bianca, dank. Aan het eind heb ik Livia begeleid naar haar stal en weet je? ..... ze liep gewoon mee.....wat zou er veranderd zijn in deze ene sessie alleen al!

Jantine
08 Sep 2013 10:55 AM

Buiten de individuele sessies van Daan om, hebben wij ook als gezin 1 keer coaching gedaan bij Horsebuddy met 2 paarden en 2 coaches.
Wij kregen een groepsopdracht en hebben inzicht gekregen in probleemaanpak; omgaan met elkaar en over duidelijkheid. Daarnaast kwamen er ook individuele aspecten aan de orde.
Door de coaches werden hun observaties geheel oordeelloos genoemd en lieten ze ons hier nog eens extra over nadenken.
Het heeft ons bewuster gemaakt; veel inzicht gegeven én positieve wendingen. Daarnaast veel stof tot nadenken.

Jantine
07 Sep 2013 14:40 PM

Daan heeft 5x paardencoaching gedaan om hem zekerder te maken en beter te leren omgaan met controle en loslaten.
Het mooie van het werken met een paard is dat je meteen ziet wat jouw gedrag voor een reactie geeft.
Ook wanneer je, na terugkoppeling met de coach, je opdrachten anders aanpakt, zie je ook direct een andere manier van reageren bij het paard.
Dit is heel concreet en hierdoor kun je groeien!

Debbie
21 Aug 2013 10:05 AM

Voor de 2e keer aan een sessie begonnen.
Het blijft een mooi middel om te zien, hoe jezelf in elkaar zit.
Je onderbewuste komt boven. Waarbij onderwerpen naar voren komen, waarvan je niet wist dat die diep weg zaten gestopt.
Het is soms gewoon eng, maar wel erg leerzaam.
Benieuwd naar de volgende keer.

B. uit Nederland
29 Jun 2013 21:08 PM

Vandaag een coachsessie bij Bianca gehad.
Met name uit nieuwsgierigheid en om te proberen wat meer duidelijkheid te krijgen voor mezelf zodat dit zou kunnen bij dragen in het werkveld.
Nuchter als dat ik ben, ging ik er heen met de instelling: 'We zien wel hoe dit uitpakt.'
Ik had natuurlijk al van alles bedacht wat er zou kunnen gebeuren en wat er misschien wel uit zou komen.
Leuk bedacht... maar het pakte toch wel heel anders uit!

Want wat is Bianca een geweldige coach en vooral wat is Livia een geweldige pony!!!
Ik wilde een spiegel? Nou die kreeg ik, en die was nog behoorlijk confronterend ook!
Geen oppervlakkige zaken en blabla, maar gewoon echt over mij.
Ze zeggen weleens 'het zijn de kleine dingen die het doen.'
En dat was vandaag zeker waar. Het heeft me een hoop ( of zeg maar 1 hele grote ) nieuwe inzichten gegeven.

Bianca en Livia, ontzettend bedankt!

Janneke
06 Apr 2013 20:19 PM

Hoi. Leuke site.
Ik heb mijn bonte shet aan je verkocht en daar heb geen spijt van, erg leuk dat ze op deze manier ingezet wordt.
Als ik in mijn leven met paarden 1 ding geleerd heb, dan is het wel dat paarden echte spiegels zijn.
Veel succes nog!

Janneke

Zorg team uit Zoetermeer
28 Mar 2013 17:12 PM

Wij hebben een team middag mogen ervaren bij Horsebuddy en willen graag onze ervaring en inzichten delen:

-'Zonder samenwerking geen eenheid, en zonder eenheid geen samenwerking.'
- Wanneer de regie bij jou ligt, dan moet je staan voor de zaak. Zonder angst en overwicht.'
- 'De richting bepaal jij.'
- 'Overleg is noodzakelijk.'
- 'Alles staat en valt met goede communicatie.'
- Improviseren kan tot beweging leiden.'
- 'Verslapping leidt tot zwakte en inleveren ruimte.'

Dank jullie wel voor deze unieke belevenis!

Bianca Meinders
23 Mar 2013 22:35 PM

Mijn dochter Angela heeft nu twee sessies bij jou gedaan.
Ik stond er best wel sceptisch tegen over en schrok best wel van hoe duur het was.
Maar mijn dochter is ernstig ziek, en had al veel rot dingen mee gemaakt. Mad
Was heel boos om haar ziekte en schopte overal tegen aan.
Dus was wel bereid om het te proberen en wauw, wat is dit apart, en wat voelt het paard dingen aan.
Bianca stelt vragen en Angela geeft eerlijk antwoord aan Bianca.
Angela moest oefeningen doen en over obstakels heen stappen, samen met het paard.
Het paard stopte omdat waarschijnlijk Angela niet genoeg zelf vertrouwen had om over die balken heen te gaan.
Bianca vroeg: 'Doe je dit ook met je ziekte? '
En toen ging Angela nadenken en zei ze: 'Ja, ik loop weg voor m'n ziekte en ben ook heel erg boos daarop.'
De emoties kwamen los.
Weken daarna zag je het aan Angela, ze had er over nagedacht en kreeg meer zelf vertrouwen, ze is nu al onwijs in haar voordeel veranderd. Mijn Angela heeft er veel baat bij, en zij leert nu haar ziekte te accepteren.
Dank je wel Horsebuddy!!

Wie is Online
Totaal aantal berichten door gebruikers geplaatst 28 berichten
In totaal is er 1 gebruiker online
De meeste bezoekers online is 13 op 13 Jan 2024 13:02 PM