Bianca van der Voort - Equine Assisted Coach

De drijvende kracht achter Horsebuddy is Bianca van der Voort (1982). Al sinds 1987 is zij veelvuldig bezig met paarden.

Naast haar werkzaamheden met paarden werkt zij ook al vele jaren bij Stichting Ipse de Bruggen. In de functie van woonbegeleidster zorgt zij voor kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking en een diagnose zoals bijvoorbeeld ADHD en/of ASS.

Vanuit haar persoonlijke ervaringen met paarden en haar werk bij Ipse de Bruggen, is zij op zoek gegaan naar een manier om beide passies te kunnen combineren; mensen begeleiden in hun ontwikkeling én met paarden werken.

Zo kwam zij terecht bij Educatief Centrum Keulseweg. In 2011 heeft Bianca daar de opleiding tot Equine Assisted Coach level 1 met goed gevolg afgerond. Ook level 2 heeft zij behaald in 2016. Deze opleiding is door de NOBCO (Nederlandse Orde van BeroepsCoaching) en EMCC (European Mentoring & Coaching Council) geaccrediteerd. Bianca is toegetreden tot het register van gastdocenten op Educatief Centrum Keulseweg voor de lessen over mensen met LVB, ADHD en ASS. Vervolgens heeft zij de nascholing Systemisch Coachen gevolgd en afgerond.
Bianca volgt regelmatig cursussen, bijscholing en intervisies om haar kennis up-to-date te houden. Ook is zij in het bezit van een BHV diploma.

Om de kennis over teams te optimaliseren en duurzame veranderingen in organisaties te helpen realiseren heeft Bianca de opleiding Teamcoaching gevolgd van Floor Daver.

Bianca van der Voort