De Paarden van Horsebuddy

Een paard is een kuddedier en maakt onderdeel uit van het geheel. Paarden communiceren met elkaar door kleine, minimale signalen naar elkaar uit te zenden. Voor ons mensen zijn deze signalen (haast) niet zichtbaar. Maar voor paarden wel. Als kuddedier is een paard telkens op zoek naar echt en verbindend leiderschap. Als prooi- en vluchtdier scant een paard voortdurend de omgeving op mogelijke gevaren. Bij Horsebuddy maken we tijdens het coachen met paarden nadrukkelijk gebruik van deze natuurlijke gedragingen van de paarden. Daarom leven ze bij ons in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving, de zogeheten Paddock Paradise.

Onze kudde voor coaching met paarden bestaat momenteel uit:

  • Livia, een vosbonte Shetlandpony, merrie uit 2010.
  • Labelle, een Appaloosa, merrie uit 2011.
  • Lars, een Fjord, ruin uit 2012.
  • Ravella, een Schwarzwälder Fuchs, merrie uit 2007.

Het team paarden van Horsebuddy voor coaching met paarden

Op het moment dat wij de ruimte van de paarden betreden, vormen wij op dát moment, een soort kudde. Hierbij scant het paard ons in een ‘split second’. Zij voelen feilloos aan of wij betrouwbaar zijn, we veilig zijn, we ‘echt’ zijn, of dat we wellicht een masker dragen. Tonen wij leiderschap? Of zijn we volgers? De paarden reageren hierop door bepaalde gedragingen te laten zien. Zo gaan ze rollen, gapen, stil staan of juist (weg) lopen, geeuwen of schrapen et. cetera.

Door middel van een open vraagstelling gaan we samen op zoek wat dit gedrag bij jou oproept. Met welke thema’s heeft dit te maken? En, wat wil je hiermee in de toekomst?