Teamcoaching met paarden bij Horsebuddy in Pijnacker


Teamcoaching bij Horsebuddy is bij uitstek geschikt voor het verbeteren van de samenwerking binnen teams. Door met paarden te coachen krijg je op een snelle, heldere en leuke manier inzicht in patronen, eigen gedrag, gedachten en gevoel zonder dat je daar heel veel moeite voor hoeft te doen. Je komt op een bijzonder effectieve manier tot de kern en, doordat je het met het team samen doet, leer je van elkaar en ontstaat er begrip.
Team coaching bij Horsebuddy kenmerkt zich doordat het team op een bijzonder effectieve en doeltreffende manier snel tot de kern van de vraagstukken of de inzichten van het team komt. Het is een ontwikkeltraject, zowel voor het team als voor ieder teamlid persoonlijk.

Kuddegedrag

Paarden zijn hele sociale dieren die leven in groepsverband. Ze communiceren door middel van haast onzichtbare signalen en ‘scannen’ hun omgeving constant. Zij voelen feilloos aan of je betrouwbaar bent, leiding neemt of juist niet. Ze reageren hier weer op door bepaald gedrag te laten zien. Bij Horsebuddy maken we tijdens het coachen met paarden nadrukkelijk gebruik van deze natuurlijke gedragingen van de paarden.
Door de combinatie van directe feedback van de paarden en een open vraagstelling zal Bianca patronen en rollen signaleren zowel bij de teamleden individueel als van de groep zelf. De sessies zijn actief zonder lange gesprekken. Het team zelf leert door te ervaren en te herhalen.


Teamcoaching onder begeleiding van een ervaren coach

Bianca van der Voort is ervaren coach en aangesloten bij het kwaliteitsregister voor Equine Assisted Coaches (KREAC). Naast haar werkzaamheden met paarden is zij ook in te zetten voor individuele coaching en werkt zij ook met ‘bijzondere personen’. Klik [hier] voor meer informatie.

Waarom teamcoaching doen bij Horsebuddy?

  • Nieuwe inzichten in de onderlinge samenwerking, verhoudingen en communicatie.
  • Bewustwording van andermans kwaliteiten en sterke punten en inzicht in de optimale inzet ervan.
  • Bewustwording van eigen en andermans emoties en hoe hiermee om te gaan.
  • Hogere productiviteit van het gehele team door een betere teamspirit, meer energie en een betere werkethiek.
  • Denken in kansen, een gezamenlijk doel en meer mogelijkheden tot hogere omzet aanpakken.
  • Veel onderling plezier in het samen werken en samenwerken.
Kortom, een win-win-win situatie voor medewerkers, team(s) en een bedrijf.


Hoe werkt teamcoaching met paarden?

Vooraf wordt uitgebreid besproken hoe het programma ingevuld gaat worden naar wensen en behoefte van de mensen en organisatie. Is er een speciale hulpvraag waar de coach zich op aan kan passen. Zijn er andere wensen of verwachtingen?
Wij hebben een locatie in Pijnacker maar ergens anders in Nederland is ook mogelijk. Verder tot de mogelijkheden zijn; inzet per dagdeel in plaats van een hele dag, catering (lunch, borrel of barbecue) en eventuele speciale dieet wensen.
Meer weten over teamcoaching met behulp van paarden? Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.